Tuesday, September 7, 2010

Perhatikan


Aku belum mahu berhenti
Aku masih ada di sini
Aku yang menentukan laluan hidupku
Mengalah bukan bererti kalah
Berehat seketika
Membina semula destinasi
Akan ku lalui jalan yang sama
Kerana ada sesuatu yang masih belum terbukti
Suatu hari kau akan ke sini
Tempatku
Kau akan membayar segala yang kau mulai
Tiada pampasan untuk setiap kemalangan
Jangan sehingga kau perlukan namaku
Di saat hembusan terakhir nafasmu

Wednesday, August 18, 2010

YOU INSPIRE ME

mmmm whatcha say
mmmm that you only meant well?
well of course you did
mmmm whatcha say
mmmm that it's all for the best?
of course it is
mmmm whatcha say?
mmmm that it's just what we need
you decided this
whatcha say?
mmmm what did she say?

~ (hide and seek) ~

ransom notes keep falling out your mouth
mid-sweet talk, newspaper word cut outs
speak no feeling no I don't believe you
you don't care a bit, you don't care a bit


Sunday, August 8, 2010

LOVE END

Mengertikah engkau
Membencimu bukanlah satu pilihan
Kepergianku jua bukanlah satu pilihan
Sememangnya kau tak pernah memberi aku pilihan
Jadi apa pilihan yang aku ada...?
Mengertikah engkau
Tanpa kau sedari, banyak yg telah kau lukakan
Perit derita aku tanggung sendiri
Dikala kau bahagia, aku menangis
Namun pilihan apa yang aku ada...?
Sesungguhnya kehidupan ini terlalu sukar untuk ku tempuhi
Aku mencari-cari ruang yg masih tinggal untukku
Inginku teruskan kehidupan ini
Walau tanpamu aku tak gentar
Aku tidak mahu menoleh kebelakang
Kerana aku tahu kau ada di situ
Kerana tempatmu dibelakang, bukan di depan
Aku mahu terus berlari
Aku benar-benar mahu pergi
Kerana cintaku tiada lagi untukmu

Monday, July 26, 2010

Takku Miliki

Saat yang berlalu
Minit yang pergi
Bagai ada rindu
Yang bersemi di lubuk hati
Tiap malam
Ku ilhamkan sebuah puisi
Hanya untuk dia yang ku kasihi
Tidak ku mampu menggapai
Sebutir bintang di langit
Hanya terdaya
Merenungi kerdipan sinar
Di langit yang kelam tidak berawan
Hati yang menyimpan seribu impian
Untuk berdiri di sisi kejora
Tinggal kenangan
Lantaran
Kaki yang masih berpijak di bumi nyata
Meragut harapan
Menyedarkan lamunan
Duhai bintang
Bila mungkin daku ke sana
Katakanlah
Selagi harapanku masih bercahaya

Tuesday, July 20, 2010

Ketika Aku Menemui Cinta


[Suatu masa dulu]
Dingin malam tak terasa lagi
Setiap hari menunggu sesuatu yang tak pasti
Tanpa berfikir
Melayar sendiri bahtera yang tiada penghuni
Kecoh mulut omong-omong tatkala diam menyepi
Pertelingkahan yang terselit kemanisan
Setiap hari pasti menanti
Keraguan terhapus tanpa koma
Keriangan terpancar dek wajah yang berseri
Senyuman penuh keikhlasan
Memberi tanpa mengharap balasan
Menutup mata kerana akan bertemu
Di alam yang satu
Alangkah indah jika tanganmu dapatku gapai
Mengatur langkah selari
Di lorong jalan sehala
Dan kini...aku tak bisa
Mengenang saat yang tiada dirimu

Sunday, July 11, 2010

§ Kerana Aku Seorang Wanita §

Melihatkan dirimu, buatku tertanya-tanya
Apakah kisah yang mungkin terjadi disebalik kehidupanmu
Inginku mulakan bicara, tapi aku tak jumpa titik permulaannya
Ternyata mendekati dirimu memang mudah
Tetapi untuk menyelami jiwamu, aku gagal
Pandangan matamu yang menjauh
Menceritakan segala-galanya
Apa mungkin dirimu sedang menanggung penderitaan?
Atau mungkin dirimu cuba mengganti keperitan di hati dengan gelak tawamu
Namun sesungguhnya engkau memang bijak
Menyembuyikan segala-galanya
Dan akhirnya, aku berpeluang mendampingimu
Tetapi baru ku tahu, hatimu penuh dengan seseorang
Dan bila aku bertanya....kau memberikan jawapan
"KERANA AKU SEORANG WANITA"
Maka kini fahamlah aku tentang segala-galanya
Disebalik seorang wanita sepertimu
Terselit seribu satu kisah yang mendukacitakan
Memori hitam luka yang meninggalkan kesan
Semoga kau tabah menghadapinya
Doaku sebagai seorang teman
Yang amat mengasihimu seikhlas hati ini
Sesungguhnya baru ku sedar
Begitu tulusnya hatimu, ikhlas menyintai walaupun menanggung derita
Sehingga ianya mengubah dirimu
Lunak diluar, polos di dalam jiwa
Ya, ini kerana kau seorang wanita
Satu dalam seribu

Friday, July 2, 2010

BECAUSE I AM STUPID


My head hurts so bad
You are unsure if i'm the only one
So you watch other people
I dont think I like this
Your day will leave me behind
Without any memories
And you refuse to notice
My streaming tears
Happy to see you walk away
But I'm still unsure
So finally, I look away
I long to see you
The day is too painful to endure
I want to say I love you
Alone again crying for you
Alone again missing for you
Baby I love you I'm waiting for you
Your day will leave me behind
Without any memories
And you refuse to notice
I'm alone with my thoughts
It hurts me badly
To see your beautiful smile
But I cannot smile back
It reminds me of you that day
That sad day hurts me bad
I want to say I love you
Alone again crying for you
Alone again missing for you
Baby I love I'm waiting for you ~~
Bye bye never say goodbye
Unable to look like as in the magazine
I need you but unable to tell you
I want you & to see you again

Thursday, July 1, 2010

LOVE IS YOU


Love is crazy

Love is cool

Love is wonderful

Just like you babe ~

Thursday, June 24, 2010

CINTA JANGAN KAU PERGI

They say past is past...We need tO move to see the
future...But how can we move on when
our past is the only thing we ever wanted
in the future???
Cinta...
Jangan kau pergi, tinggalkanku sendiri
Aku tak rela meski aku merelai
Aku amat mengasihimu kekasih
Maafkanlah segala kesalahan ini
Bagaimana harus ku teruskan hidup ini tanpamu
Jangan kau diam lagi
Aku tak sanggup menahan perasaan ini lagi
Jiwa ini tak tenang
Cinta...
Jangan kau lari
Apalah erti hidup ini tanpa cinta dan kasih
Masihkah ada kesempatan untukku
Hati ini tak sanggup kehilanganmu
Aku tak mahu hilang kasihmu
Inilah pengakuanku
Aku cinta kamu

Tuesday, June 22, 2010

KEMBARA CINTA

Life is not only about you. It's about others too. Therefore PLEASE DON'T BLAME OTHERS IF THINGS HAPPENED NOT AS YOU PLANNED. Sometimes you have to look at yourself, not knowing to you, you were the one who caused everything that happened. YOU YOURSELF WHO DESTROYED WHAT YOU HAVE.
I've try to learn all the hardest things in this life. I've try to understand the word above ↑. Its always like this, THINGS HAPPEN NOT AS OUR PLANNED. But how to accept the fact honestly from the bottom of our heart?
Its not easy right? That is why we always blame or put the things to others fault. Therefore, we have to "Muhasabah Diri". Kadang-kadang kita tak nampak kat mana salah kita. Kita selalu fikir kita betul for everythings and cannot accept other's explanation. Its not fair for them. Maybe for us too.
Sepanjang pengembaraan ini, i've realized, banyak perkara berharga yang telah dilepaskan. Terasa kehilangan bila memikirkannya. Like word above, kadang-kadang kita lah penyebab kehilangan perkara-perkara yang berharga tu. But, as we know, t'lajak perahu boleh diundur, t'lajak masa, kita tak boleh patah balik.
Yang terbaik sekarang ialah bukan menyesali, tapi cuba perbaiki kesilapan yang lepas.
Life must go on walau apa pun yang berlaku. Walau sedalam mana kita mahukan perkara tersebut, tapi jika takdir menentukan ia bukan milik kita, maka terpaksalah kita lepaskan. Naive, without knowing what will happen after this, we as a human belong to Him, we should accept the fact [REDHA].
Nabi SAW bersabda ~ "Apabila Allah mencintai seorang hamba, Dia mengujinya. Jika ia sangat mencintai-Nya, maka Allah mencubanya."
To someone who i really care (g_g),
Kita boleh bercita-cita, berangan, bermimpi, kita juga mengharapkan sebuah kejayaan di dalam sesebuah perhubungan. TETAPI, jika tiada izin dari Dia Yang Maha Esa, maka tidak akan terjadi apa saja yang kita mahu ianya berlaku.

Segala-gala adalah ‘kerja Tuhan’. Cuba kita renungkan sejenak.

- Mengapa jiwa ku kosong tanpa nya setelah berkali-kali untuk bersama?
Mungkin Tuhan lebih menyayangi mu…kerana mungkin dia sebenarnya bukan untuk mu. Pasti ada yang lain.
- Mengapa pertemuan tidak berlaku setelah begitu rapi dirancang?
Mungkin Tuhan lebih menyayangi mu….mungkin pertemuan itu hanya akan mengecewakan mu suatu hari nanti.
- Mengapa percintaan terputus di tengah jalan setelah dicurahkan segala-gala kasih sayang?
Mungkin Tuhan lebih menyayangi mu…mungkin sekiranya percintaan itu berterusan, hidup kamu akan merana kerana bersama orang yang tidak benar-benar cintakan mu.
- Mengapa tidak ada sekelumit pun cintanya terhadap ku?
Mungkin Tuhan lebih menyayangi mu…kerana mungkin jika kamu bercinta dengannya, kamu hanya akan bersedih sepanjang masa kerana kecurangannya.
- Mengapa tidak panjang jodoh aku dan dia?
Mungkin Tuhan lebih menyayangi mu…kerana mungkin Allah punya rancangan yang lebih baik untuk kamu, mungkin Tuhan menyediakan jodoh kamu yang lain yang sebenar-benarnya jodoh mu.

Kita selalu bercakap pasal agama islam, kita selalu berkata tentang hikmah dari Tuhan, kita juga selalu berkata InsyaAllah, tetapi sejauh manakah kepercayaan kita kepada apa yang kita selalu ucapkan? Kerana, jika benar-benar kita percaya kepada Allah, maka kita kenalah redha dengan setiap apa yang berlaku dan anggaplah ianya berlaku begitu KERANA…
Tuhan lebih menyayangi mu. So jika begitu, bukankah we should be happy?
These that we called The Hardest Things like i said before. Only people who have strong heart, believe and never give up can hold on this kind of matters. One more things, apa yang kita kejar sebenarnya dalam hidup ini? Wealthness? Pride? Status? Love? Freedom? Pernahkah kita terfikir? Apa gunanya jika kita ada semuanya tapi jiwa kita kosong? Adakah kita betul-betul gembira dengan semua yang dah kita miliki? Jawapannya tidak jika kita tak ada Cinta dariNya.
Perkara yang kita tak sedar untuk mendapatkan cinta sejati adalah bermula dengan menyintai Tuhanmu. Hanya melaluiNya kita diberi petunjuk. Cahaya itu akan ada dimana-mana. Percaya pada setiap perkara yang dah ditentukan. Namun, itu tak bererti kita harus mudah menyerah. Tuhan memberi peluang kepada hambaNya supaya berusaha sehingga titisan darah terakhir. Dan jika akhirnya, kita buntu, maka mintalah petunjuk dariNya. Jika benar-benar perkara itu bukan untuk kita, maka kita harus lepaskan dan redha dengan ketentuanNya.
We are easy to talk right? How about the people who face that situation? Is't hard? We dont know until the situation come to us. Well, we should kuatkan hati. Percayalah, setiap perkara yang berlaku, pasti ada hikmah disebaliknya. Kembalilah pada peganganmu.
Kembara Cinta, bukan sekadar mengembara seorang diri. Tetapi merasai hidup keseorangan, bukanlah teruk seperti yang kita sangkakan. Word "try" banyak menjadikan diri kita tidak rugi dalam kehidupan. Sebenarnya, kita tak pernah keseorangan. Loneliness never exist. Jika hanya kita percaya wujudnya Tuhan.

Tuesday, June 15, 2010

FINALE VOLUME II - BROKEN HEART

♠ IGNORE ME ♠
♠ DISEBALIK SENYUMAN ITU ♠
♠ AKU BUKAN ENGKAU ♠
♠ MUHASABAH CINTA ♠
♠ WILL EVER ♠
♠ LEAVING YOU ♠
♠ JUST ME & THE RAINBOW ♠
♠ THE TRUTH YOU'LL NEVER KNOW ♠
♠ DEBUT : PERJUANGAN INI ♠
♠ PATAH SAYAP ♠
♠ SUFFER ♠
♠ BUATMU PUISI TERPENDEK DI DUNIA : HURT
♠ SPEECHLESS ♠
♣ MENGASIHI SESEORANG YG BUKAN DITAKDIRKAN UTK KITA ♣


I wanted a perfect ending.
Now i've learned the hard way, that some poems dont rhyme,
and some stories don't have a clear beginning, middle and end.
Life is about not knowing,
having to change,
taking the moment and making the best of it,
without knowing what's going to happen next.

Monday, May 31, 2010

S P E E C H L E S S

you leave me speechless Pictures, Images and Photos
I can’t believe what you said to me
Last night when we were alone
You threw your hands up
Baby you gave up, you gave up

Could we fix you if you broke?
And is your punch line just a joke?

I’ll never talk again
Oh boy you’ve left me speechless
You’ve left me speechless, so speechless

I can’t believe how you slurred at me
With your half wired broken jaw
You popped my heart seams
On my bubble dreams, bubble dreams

And I know that it’s complicated
But I’m a loser in love
So baby raise a glass to mend
All the broken hearts
Of all my wrecked up friends

I’ll never talk again
Oh boy you’ve left me speechless
You’ve left me speechless so speechless

If I promise to you boy
That I’ll never talk again
And I’ll never love again
I’ll never write a song
Won’t even sing along

I’ll never love again
So speechless
You left me speechless, so speechless
Why you so speechless, so speechless?

Thursday, May 27, 2010

Buatmu ~ Puisi Terpendek di Dunia ♣ HURT

~ Kelukaan ini akan m'bawa diri ini lebih jauh darimu ~
~ Kelukaan ini akan memisahkan batas2 waktu dihadapanku ~

~ Diri ini akan terus melangkah jauh daripada hari ini ~

~ Esok..masih aku b'harap aku tidak sesat ~
~ Kerana kelukaan ini...aku percaya ada sesuatu disebaliknya ~

~ Walaupun kelukaan ini akan mengubah segala-galanya ~
~ Aku tetap aku..yg pernah menyintaimu dulu ~

~ Tak pernah aku melupakanmu walau sesaat dlm hidupku ~
~ Cuma hati ini terasa jauh sekali ~
~ Kerana kelukaan yg terguris di hati ini ~
~ Tak mungkin bisa padam begitu saja ~
~ Biar diri ini pergi jauh darimu ~
~ Membiarkan ruang-ruang kosong yg sememangya milikku ~




Friday, April 30, 2010

Patah Sayap

Terbang tinggi si angsa tasik
Melalui belukar sena berduri
Jauh-jauh buang pandangan
Serba-serbi tak kena
Pandang-pandang selayang pandang
Mencari tasbih cinta berguguran
Menuntut harapan & pengorbanan
Leka dibuai ulit mimpi
Terlepas satu impian
Terbang lagi tinggi-tinggi
Sampai jumpa si merak kayangan
Nah kebahagiaan, nah penderitaan
Dua-dua menjadi pilihan
Warnailah kehidupan
Jangan sampai melukai insan lain
Biarpun bunga tak mekar
Biarpun pelangi hanya sementara
Biarpun sayap ini patah
Tidak akan berhenti perjalanan ini
Terus terbang mencari bayangan

Wednesday, April 14, 2010

Sorry Seems To Be The Hardest Word




(Sorry seems to be the hardest word)

What I got to do to make you love me?

What I got to do to make you care?


What do I do when lightning strikes me?

And I wake to find that you're not there?

What I got to go to make you want me?

What I got to do to be heard?

What do I say when it's all over?

Sorry seems to be the hardest word.

It's sad, so sad

It's a sad, sad situation.

And it's getting more and more absurd.

It's sad, so sad

Why can't we talk it over?

Oh it seems to me

That sorry seems to be the hardest word.

What do I do to make you want me?

What I got to do to be heard?

What do I say when it's all over?

Sorry seems to be the hardest word.

It's sad, so sad

It's a sad, sad situation.

And it's getting more and more absurd.

It's sad, so sad

Why can't we talk it over?

Oh it seems to me

That sorry seems to be the hardest word.

Yeh. Sorry seems to be the hardest word

What I got to do to make you love me?

What I got to do to be heard?

What do I do when lightning strikes me?

What have I got to do?What have I got to do?

When sorry seems to be the hardest word.

DEBUT : PERJUANGAN INI

~ My God, amazing how we got this far ~
Walau masih belum jelas perjuangan ini
ku tetap mencari
Tidak akan berhenti
sehingga diri ini merasai kepuasannya
Dalam erti pencarian ini...
Ku dapati terlalu banyak perkara yg diluar jangkaan...
Bila mana kita cuba bertahan
Di situlah cabaran memainkan peranannya...
Tanpa disedari, diri ini telah jauh berlari
Dengan harapan boleh meninggalkan
Kesengsaraan, ketakutan jauh di belakang...
Apakah kesudahan perjuangan ini..?
Diri ini juga tidak pasti
Mengapa kepercayaan yg sedia ada
sangat mudah tercalar..?
Mungkin kerana hati ini
Tidak sanggup lagi menanggung
Pengkhianatan ini...
Menyukai seseorang
Mencari apa yg kita mahu dlm hidup ini
Kegagalan pd percubaan pertama
Mencabar kebolehan diri
Semua ini haruslah ada
Supaya hidup ini bermakna pada akhirnya...
Ketahuilah, bahawasanya..
Dunia ini bulat, roda juga berputar
Kadangkala kita di atas
dan adakalanya kita di bawah...
Dan keadilan dunia ini...
Menunjukkan keadilan Penciptanya...
Apa yg terjadi hari ini pd diri kita
adalah rentetan drpd perkara yg lepas...
Bagaimana kita mengkhianati kepercayaan seseorang
Seperti itu jugalah kita akan dikhianati...
Belajarlah untuk menghargai
bukan kerana harganya, tapi pada nilainya...
Bagaimana boleh menyinta..?
Andainya perasaan suka juga menjadi satu kesalahan
Ini baru permulaan, diri ini belum jauh ke dalam hatimu...
Seandainya kita diberi pilihan sekali lagi..
Pastinya diri ini memilih
untuk meninggalkan dunia ini...
Kehilangan
adalah punca manusia lebih menghargai...
Tapi kelekaan
adalah punca manusia gagal berkali-kali...

Friday, April 9, 2010

The Truth You'll Never Know


When all i ever wanted
was a shoulder where i could cry...
I could never depend on this guy
I always used to cry and ask myself why?
until i realized that you were just a lie
I know you might think im crazy
You might say i have an obsession
But truely ~ i want you back thats my confession
A heart was broken and you know it's true
For i let myself fall in love with you
There was something between you and i
I cant believe what you did
You left me, my heart, my world, made me cry
The truth i'll never tell you ~ i'll just hide
My feelings will be hidden ~ buried inside
The truth i'll never tell you
Nor will i let you go...

♥♥ With Love U.N. ♥♥

Thursday, March 25, 2010

W H E N

When a girl is quiet…
Millions of things are running through her mind…
When a girl is not arguing, she is thinking deeply…
When a girl looks at you with the eyes full of questions…
She is wondering how long you will be around…
When a girl answers “I’m fine”…
After a few seconds, she is not all fine…
When a girl stares at you…
She is wondering why you are playing games…
When a girl lays her head on your chest…
She is wishing for you to be hers forever…
When a girl says she can’t live without you…
She has made up her mind that you are her future…
When a girl say “I MISS YOU”
No one in this world can miss you more than that.

i miss you Pictures, Images and Photos

Wednesday, March 24, 2010

LEAVING YOU

Sebenarnya terlalu banyak terasa kehilangan.
Nyawa hanya umpama masa yg tidak boleh diubah lagi.
Percintaan, Kerjaya & Pangkat adalah impian setiap orang.
Selalunya kita menggunakan pelbagai cara & perjalanan yg panjang
Semata-mata untuk mencapai tahap seperti itu.

"Bertemu dengan insan seperti kau membuatkan aku ingin menulis lagi."

"Rasa seperti di awang-awangan."

"Awak menjadikan diri awak seperti seorang herO. Tapi sebenarnya awak hanya seorang pengecut."

"Berpisah dengan orang seperti awak membuatkan saya lebih bahagia."

"Sewajarnya aku kembali pada kehidupan normal."

Adakah saya menggapainya?
Dalam kehidupan ini, apa yg telah berjaya awak sisihkan?
Selamat tinggal zaman penuh nostalgia.
Tamatnya suatu memori yg sedih & terluka.
Yang bertuah @ sebaliknya, semuanya akan ditinggalkan.
Saat berpisah datang bagaikan angin.
Adakah dia tahu? Saya tak sampai hati berpisah dengan dia...

Wednesday, March 17, 2010

WILL EVER

I hope
You will always understand my heart
Today i learned a lesson
That will always be true
Saying goodbye to someone
Is the hardest thing to do

I've never felt a loss
Until i said goodbye
I thought I was strong
and I broke down and cried

Never will I forget
The times we had
Though the reflections are happy
It makes me rather sad
The most cheer of girl
cries at the past
I only wish the good times would last
so I humor myself
I'd smile if I could
Why can't things work out?
Because life isn't supposed to be that good

HARDEST THINGS TO DO

This feeling...is unexplainable...
This is sO annoying!!!

getting no where

Kadang-kadang...seseorang tu pergi bukan kerana dia membenci...
Tapi kerana dia dibenci & takde ruang langsung untuk dia berdiri...
Seseorang tu pergi kerana dia sedar kekurangan diri...
dan tak akan penah mampu mengisi kekosongan yang ada...
Seseorang itu pergi kerana...
Dia diminta pergi...

I haven't found anyone better for me than you
and i'm too stubborn to call you on the phone
I forgot how we got in this situation
But i think about you when i'm alone

I all too often dwell on the past
Though i do so less every day
It's not that i haven't moved on
You just impacted my life that way

Maybe we'll see each other again
But then again maybe not
and if that chance arises
I'd like to give it a shot



Wednesday, March 10, 2010

MUHASABAH CINTA


Wahai pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dari-Mu
Ku pasrahkan semua pada-Mu

Tuhan baru ku sedar
Indah nikmat sihat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini ku harapkan cinta-Mu

Kata-kata cinta terucap indah
Mengalun berzikir di kidung doaku
Sakit yang ku rasa biar jadi penawar dosaku
Butir-butir cinta air mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya Illahi muhasabah cintaku

Tuhan kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku dengan-Mu

Monday, March 8, 2010

AKU B U K A N ENGKAU

Di sini aku berdiri.
Di mana aku mencari kesempurnaan yg aku sendiri tak tahu di mana.
Mengejar kebahagiaan yg aku sendiri tak pasti ke arah mana.
Aku masih di sini. Berdiri lagi. Nampak gagah.
Aku sengaja cekalkan hati ini.
Ini saja bekalan ku. Masih jauh perjalanan ini.
Aku tak akan berputus asa. Aku perempuan yg cekal.
Aku tahu tahap kemampuan ku.
Engkau tetap tak akn dapat menghalang ku.
Sebab engkau berjiwa lemah.
Datang berhadapan denganku.
Aku akan tewaskan engkau.
Tiada helang yg terbang rendah seperti engkau.
Keyakinan ini, engkau tak akn dapat.
Sebab engkau pengecut.
Di sini, aku akan buktikan pada engkau.
Engkau tak akn ada peluang untuk menang.
Sebab semangat dlm diri ini, tak pernah berkubur.
Sehingga engkau sendiri, tak akn mengenali aku lagi.

Saturday, March 6, 2010

Di Sebalik Senyuman Itu

Eh Mira, aku tengok kau ni happy je. Macam takde masalah. Seronok jadi kau. Semua kau ada, kereta, kerja bagus, family yang caring kat kau, kawan pun happening, even skandal pun banyak. Hehe. Apa rahsia kau ha?

“Eh mana ada. Aku macam orang lain jugak. (senyum)

Aah la. Aku tengok Mira ni memang best. Happy go lucky. Tapi kadang-kadang kalau baran kau datang, cakap main lepas je kan. Siapa yang tak kenal kau mahunya dia ingat kau ni kurang ajar. Padahal kau jenis straigt to the point. Nasib la kitorang ni dah lama kenal kau. Tapi kadang-kadang nak jugak cili mulut kau tu. Hahahaha!!!

“Aku cakap benda yang betul je. Biasa la tu. Manusia selalunya tak boleh terima kenyataan even aku sendiri pun tak pasti boleh hadapinya ke tak.”
……………………………
Aku tahu kau tak macam apa yang diorang cakap. Aku tahu disebalik kekuatan kau, terlalu banyak kepahitan yang terpaksa kau telan.

“Aku takde pilihan. Ini je jalan yang aku jumpa”

Manusia diberi banyak pilihan. Cuma yang menentukan tu sama ada pilihan tu betul atau tidak. Adakah pilihan kita tu boleh memberi kebahagiaan kepada kita kelak? Itu persolaannya.

“Orang akan cakap aku selfish kalau aku buat macam tu. Tapi sebenarnya aku memang betul-betul takde pilihan. Tak guna kalau aku seorang je yang bahagia, tapi orang lain tak. Aku tak sanggup. Biar la aku tanggung sendiri apa yang aku rasa ni.”
……………………………
Mira jum keluar malam ni. Kau ada kelas ke?

“Takde. Free je malam ni. Nak ke mana?”

Jalan-jalan cari makan la. Besides, my friend sorang ni betul-betul nak kenal dengan kau. Boleh ke?

“Kawan kau yang mana plak? Ada jela kau ni.”

Hehe! Takpe, malam nanti kau kenal la sendiri.

Hey Mira, takkan lagi satu?

“Apa yang lagi satu kau ni?”

Tu, takkan nak pasang lagi kot. Kan da banyak. Takkan takde sorang pun yang kau serius. Macam seronok je.

“Hahah! Seronok la sangat. Aku layan je. Diorang pun just nak enjoy je. Tak sentuh pun bab perasaan.”
……………………………………
No one really care about you Mira?

“Hmm I guess nope. Why you ask me like that?”

I can see through your eyes. Terlalu banyak perasaan yang kau pendam. Kenapa tak luahkan?

“Aku pernah luahkan. Tapi takde siapa percaya. “Dia” pun tak percaya. Semua orang anggap aku tak matang. So, aku nak buat macam mana lagi. Pendam jela.”

Kau rasa apa yang kau buat tu betul ke?

“Aku tak tahu. Aku cuma tak nak kehilangan.”

Kau jatuh cinta?

“Cinta? Aku harap aku tahu apa itu cinta. Tapi aku tak pasti sekarang.”

Betul kau suka kepastian?

“Hmmmmm…. Secara jujurnya, confused lebih baik daripada kepastian. Sebab bila kita dah dapat mencari kepastian, tak semestinya kita boleh terima kepastian tu.”

Aku nampak kau keluar dengan Minbe. Seronok je tengok kau. Tapi dalam fikiran kau ada orang lain kan?

“Aku memang seronok keluar dengan dia. Dengan dia je yang aku rasa selesa. Dia buat aku rasa comfort and lupa semua masalah aku. He treats me like an angel. But it doesn’t mean I love him. Because my heart was filled by someone else.

Who?

“Him. Someone who’s trying to ignore me after he knew that I liked him.”

What kind of guy is he?

“It’s my fault. Always be my fault. I have no word to say this time. But I really like him. Hmm nope, maybe I love him.
……………………………………
Mira, aku rasa kau lupakan jela dia tu. Tak payah la mengharap kat dia. Dia sangat-sangat berjiwa lemah. Aku da baca mesej dia bagi kau tu. Kalo betul dia ikhlas anggap kau kawan, dari awal-awal lagi perkara ni takkan berlaku.
Betul Mira. Kau tak nampak ke, sebenarnya dia hanya gunakan kau waktu dia sunyi je. Sebab dia dah takde sesiapa lagi kan. Kebetulan kau pulak baik sangat nak rasa bersalah sebab layan dia teruk sebelum ni. Kalau kau tak berbaik dengan dia pun takpe Mira.

“Benda da jadi la korang. Tak payah nak complain. Aku bukannya Tuhan nak kawal semua benda ni. Semuanya berlaku terlalu pantas. Ntah la. Biar jela.”

Dia tu lelaki tak guna. Dia cuma nak puaskan hati dia je. Mana penah dia peduli hati orang lain. Tengok la kat profile dia tu, menggedik tak tentu arah. Semua perempuan dia layan camtu termasuk la kau. Jiwa kacau.

“Heh.. Biar la dia. ‘What you give you get back la’. Tuhan tu Maha Adil. Aku selalu percaya setiap perkara pasti ada balasan dan hikmahnya.
……………………………………
Mira, aku tahu kau menangis dalam hati kan?

“Aku harap aku kuat dan boleh berdiri atas kaki sendiri. Tapi aku sedar sekuat mana pun cuba kita bertahan, airmata tetap akan mengalir.”

Aku tahu kau kuat. Aku pasti kau dah melaluinya dulu sebelum dia. Jadi kau sepatutnya faham situasi dia.

“So, salah aku ke yang tak memahami dia?”

Bukan macam tu. Aku cuma nak kau fikir betul-betul dulu sebelum membuat keputusan atau tindakan.

“Aku tahu apa yang aku buat.”

Kau degil. Jangan seksa diri kau Mira. Dia takkan pernah pandang kau walaupun kau hanya suka dia sorang.

“Aku tahu. Biar begini.”

Sampai bila?

“Sampai tertutup mata aku”
…………………………………………..
Sesungguhnya, tak tertahan aku untuk menanggung segala penderitaan disebabkan kau. Aku hanya mampu memendam segala yang aku rasa. Aku ingin melepaskan semuanya. Aku mahu kau tahu, apa yang aku rasa di dalam hati ini bukan lah kehendakku sendiri. Perasaan itu wujud kerana kau. Kerana semuanya bukan di dalam kawalan aku. Di saat ini aku benar-benar merinduimu. Seandainya ini yang terakhir, aku mahu melihatmu sekali. Biar aku simpan saat itu, sampai suatu saat, aku pasti melupakanmu.

Aku nampak airmata mengalir dalam mata mu...Akhirnya aku faham, kadangkala penghidupan manusia bersusah & menangis, bukan la sesuatu yg buruk.

Thursday, March 4, 2010

I G N O R E [M E]

Ignore me
I sit right in front of you...
But you never look me in the eye...
You wave to everyone in the halls...
But it's me you pass by...
Im the kid...
Who never talks...
Im the one...
Who everyone mocks...
You speak to everyone but me...
It's like I'm almost not there...
You listen when I talk...
But you don't really care...
You don't know anything about me at all...
So you have to make up anything you can...
You like to "think" you know the true me...
And you try to look like the stronger man...
But to you Im a mystery...
thats what really bothers you...
Thats why Im always alone...
So what did I do?
I'm not trying to be ignored...
I just don't have much to say...
It seams to be harmless...
So why is there such a huge price to pay?
Why is it that I get glared at?
But only when you see me...
Otherwise Im ignored...
Is that the way its always going to be?
Why is it that when you hear my name...
You have to think...
Think about who I am?
And It takes a while before the words start to sink...
The few times I talk...
the few times I speak up and make a choice...
It almost shocks you...
To hear my voice...
Am I that invisible?
I am always right there...
Why is it so hard...
to notice me, to care?
Actually, I do a lot for you...
Help you with your down...
I even take the time to make you smile again...
Act like your clown...
But when its over...
Its all the same...
Me silent, and you ignoring me...
Back to our original game...
I dont get why Im the one in the dark...
The one left out in the end...
Maybe all I want...
Is you to be my friend...
I guess that wont happen...
I guess I was always meant to sit at the back...
I guess I was always meant to be invisible...
I guess thats my only track...
I understand that Im different...
But that doesnt mean I deserve this...
Im nothing but ignored...
Never looked at, and always missed...
I ask myself if you'll ever remember me...
Or will I always not be there...
Will you ever have memories of me?
Or am I just not worth enough to care...
If thats the way it going to be...
Then I guess Ill just give in...
If you cant like me for who I am...
Why stand up again?
But remember that I will always sit right in front of you...
I will never go away...
I will always try to make you smile...
Each and every day...
You will probably forget me...
I guess thats the way it was meant to be...
But I will always be there for you, I will always be a part of your life...
And you will always and forever
Ignore me.

Wednesday, March 3, 2010

P E L I K

Lumrah manusia...
Bila dalam keadaan susah dia mencari kita...
Kita la yg selalu ada di sisi dia...
Pape pun mesti dia akan cari kita...
Time tu la nak tunjuk dia care kat kita la...
Selalu teringat kita la...
Happy ngan kita la...
Pokok pangkalnya kita la kawan paling best...
Tapi bila dah rasa senang hati...
Bila da rasa bosan...
Dia tak perlukan kita lagi dah...
Mulut tu mmg dilahirkan tahu utk b'bicara shj...
Tapi tidak pada tindakan...
Sedikit pun tak pernah hargai kita...
Paling kecewa bila dia buat kita ni
Seperti tak pernah wujud pun sebelum ni...
Sangat-sangat pelik...
Cepat benar kacang lupakan kulit...
Siapa kita di hati dia???
Hanya Tuhan yg tahu...
Sangat-sangat kecewa
Sehingga laluan kita t'ganggu sedikit...
Peliknya, dia tak rasa bersalah langsung...
Sesungguhnya...
Elak camne pun...
Kita tahu apa yg pernah berlaku sebelum ni...
Dont deny it!~


Tuesday, March 2, 2010

N E W C H A P T E R

EVERY NEW BEGINNING COMES FROM SOME OTHER BEGINNING'S END

It's time to start over
A new chapter in my book of life
Time to erase my past
My mistakes
And hope to change
A new beginning
...


Yesterdays are gone
Memories distant past
Time to move on
Those moments have passed


A path to the future
Journey still unknown
Stumbling in search of clarity
Of seeds yet unsown


New beginnings
Full of prospect and dreams
With change comes great hope
And nothing's as clear as it seems

A new start beckons
Its calling your name
To ignore new beginnings
Would be such a shame

Opportunities missed
Loss of starting anew
Embrace new beginnings
As life's moments are few


Wednesday, February 24, 2010

R A H S I A W A N I T A

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya,lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati, tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya seorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia seorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik,puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni langsung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit, semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita, cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika seorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu, teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!

18. Selepas seorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis, cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar, benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan ‘Hi’ sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati.

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah, bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So, kalau nak memikat wanita pandai-pandailah.

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

Tuesday, February 23, 2010

My Final Volume

Finally, semuanya tamat sudah. Walaupun sedikit tak puas hati, tapi dah cukup ok la boleh compile kan ke dlm satu volume. Besides, this is my 1st trial. Banyak perkara yg t'jadi sampai satu-satu masa tu, rasa nak lepaskan je semua. Its not easy rupenya. Terlalu banyak perasaan t'paksa di manipulate kan t'masuk la perasaan sendiri. Tapi perkara yg paling best & teruja ialah apabila secara automatik pegang je pen & kita terus dapat tulis apa-apa je yg ada kat fikiran. Sebenarnya pengalaman tu penting. Tapi kadang-kadang, ini ialah salah satu cara terbaik utk kita luahkan apa yg t'buku di hati, yg tak dapat kita luahkan pada sesiapa. Lebih baik begini. Sekurang-kurangnya ringan sikit beban di hati. Huhuhu.
Sebenarnya ada satu perkara yg nak dikongsi bersama. Sepanjang beberapa bulan lepas, terlalu banyak kata-kata yg ingin diri ini luahkan, tapi tak berdaya. Akhirnya tercetus la meditasi ini sbg tempat meluahkan perasaan terhadap seseorang. Pada mulanya, merasakan semua tu perasaan yg biasa saje. Tapi semakin hari, perasaan tu semakin kuat..Tertanya-tanya, apakah itu? Tak mungkin jatuh cinta kan. Tanpa disedari, sebenarnya puisi-puisi tu memang perasaan yg ada dalam hati ini yg ingin diluahkan kepada si dia. Sungguh berani diri ini bermain dgn kata-kata. Tapi kata-kata ini semuanya mmg bermakna.
Terpulang. Ya, semuanya terpulang pada diri masing-masing. Kita diberi pelbagai cara. Apa yg penting, manfaatkan semua kemudahan yg ada & jangan lepaskan peluang jika sudah diberi. My Final Volume tak bererti berakhirnya juga perasaan yg sudah wujud tu. Walau perit, diri ini tetap akn menanggung semuanya sendiri. Itu adalah kunci kekuatan yg mungkin tak dapat pada orang lain. Sangat-sangat berterima kasih pada seseorang kerana kehadirannya. Maaf seandainya banyak perkara telah melukakan hati anda. Semuanya sudah tidak penting lagi. Berterus terang lah. Anda tidak akn menyesal di kemudian hari. Peace No War ^_~

F I N A L E VOLUME 1

FINAL VOLUME 1


TERIMA KASIH
Kehadapan insan yg bernama teman...
Ketika mata memandang...
Ketika lidah berbicara...
Mengatur susun kata-kata...
Aku tidak lagi wujud di dunia nyata...
Jadikan aku bayanganmu...
Satukan batinku bersama jiwamu...
Ini bukan suatu kekecewaan...
Tapi ialah semangat baru...
Aku tahu begitu byk persoalan di mindamu...
Lupakan saja...
Kerana semuanya sudah b'nokhtah...
Jadikan aku kenangan...
Kisahku sebagai teladan...
Bukan simpati yg aku pinta...
Hanya secebis keikhlasan sbg seorang teman...
Aku tetap aku...
Walaupun hanya pada nama...
Aku tetap aku...
Yang pernah wujud di sisimu dulu...

Monday, February 22, 2010

B E R O N T A K

Knp wujudnya ayat-ayat ni???
Sbb aku sudah tak tahan lg dgn semua
sandiwara mu..
Nyah kau dari hidup ku...
Cukup-cukup la m'sendakan perasaan ku...
Jelik..Muak..Semuanya aku da tak heran...
Sebab aku tahu...Sebenarnya kau hanya b'pura-pura...
Satu aku mahu ingatkan untuk mu...
Kau boleh m'perlakukan ku begini...
Teruskan jika kau mahu..
Tapi satu hari nanti...
Kau pasti akan merasa apa yg aku rasa ini...
Kepahitan yg aku terpaksa telan...
Kerana kau...Aku begini..
Terima Kasih....

Saturday, February 20, 2010

B.E.L.I.E.V.E.

LeArNiNg iSnt eaSy...
FruStrAti0n teNdS to SeT iN QuiCkLy...
You HuRt...You FeEL DeFeatEd...
You wANt t0 GiVe uP... t0 QuiT...
You wAnt t0 WaLk aWay...
aNd pReTeNd it d0eSnt MaTTeR...
But y0u w0Nt...
BeCauSe y0u're n0t a LoSeR...
You'Re FiGtHeR...
We aLL HaVe t0 LoSe s0MetiMeS BeF0Re wE CaN WiN...
We aLL HaVe t0 CrY s0mEtiMeS BeFoRe wE CaN sMiLe...
We HaVe t0 HuRt BeFoRe wE CaN bE sTr0Ng...
But iF y0u KeEp oN w0rKiNg & bELieViNg...
You'LL HaVe ViCt0Ry iN tHe eNd...

Thursday, February 18, 2010

a N.O.T.E from someone called a L.O.V.E.R.

Im so sorry my dear..
I really love you..
But, i cannot stay at "this" place..
I've to move..
To somewhere that peace can find me..
Honestly..I want to be in your heart darling..
But i realized..
There is no space for me in your heart..
Even to stand there..
There are too many memories we cannot escaped it
But dear..
I am always wishing you a happiness..
Because im really want u to cheers up..
To feel the joy on your day..
There is no other reason
Can make me stay..
Frustrated..but time will be gOne..
My journey..i will stand facing by myself..
Yeah..Im afraid..
But there's no choice..
I dont want gain advantage of your feeling..
I know how hurt it is..
"But, there might have been a time..
When i would give myself away.."
I wont give up..
But, i need a secOnd to breathe..
I know there is no turning back..
I will not ever regret it..
There's nothing wrong with you..
Its me..im freak..
But, thanks for loving me..
Even as your friend..
You doing it perfectly..
I really appreciate it..
Thanks a lot my dear..

MyHotComments.com



Sunday, February 14, 2010

KERANA AKU C.I.N.T.A. KAU

Perasaan selalu jadi tak menentu..
Itu kerana aku cinta kau..
Setiap hari mahu mendengar khabar dirimu..
Itu kerana aku cinta kau..
Dalam sepi aku hanya teringat dirimu seorang..
Itu kerana aku hanya cinta kau..
Kadang-kadang aku merasa cemburu..
Itu kerana aku cinta kau..
Merasa sangat bahagia bila menerima panggilan darimu..
Itu kerana aku cinta kau..
Selalu tertanya-tanya adakah kau bahagia..
Itu kerana aku cinta kau..
Rasa bersalah jika tak dapat menenangkan dirimu..
Itu kerana aku cinta kau..
Rasa marah jika kau tak mahu bergantung padaku..
Itu kerana aku cinta kau..
Mahu kau selalu ada di sisi walaupun jauh..
Itu kerana aku cinta kau..
Selalu mengatakan perkara yang bukan-bukan
Itu kerana aku cinta kau..
Aku tak tahu sejak bila kau sudah ada dlm hatiku..
Semuanya kerana..aku memang cinta kau..(g_g)

Wednesday, February 10, 2010

What Have You D.O.N.E.

What have you done now?

I know I better stop trying
You know that there's no denying
I won't show mercy on you now
I know I should stop believing
I know that there's no retrieving
It's over now
What have you done?

What have you done now?

I've been waiting for someone like you
But now you are slipping away
Why? Why does fate make us suffer?
There's a curse between us
Between me and you

What have you done?

Would you mind if I killed you?
Would you mind if I tryed to cause you have
Turned into my worst enemy?
You carry hate that I feel
It's over now
What have you done?

What have you done now?

I've been fool
Won't let it go
We will be free when it ends

G A R A P A N

Walau sekuat mana kita cuba berdiri
Walau sedalam mana kita cuba menahan
Airmata tetap menyembah bumi
Menandakan keperitan..kepayahan..kepenatan
Langkah demi langkah cuba di atur
Agar tak melatah di p'tengahan jalan
Cuba bebas berdiri
Mencari jalan kedamaian
Tuhan..AgungNya kebesaranMu
Cuba menggarap kembali
Masa yang telah berlalu
Agar dapat perbetulkan keadaan
Agar jiwa kita bersatu hari ini..tiada penyesalan
Terduduk..terdiam ku sendiri
Mengharap sesuatu keajaiban terjadi
Namun tiada yang pasti..akhir sebuah penantian
Pasrah kepadaMu ya Tuhan