Tuesday, September 7, 2010

Perhatikan


Aku belum mahu berhenti
Aku masih ada di sini
Aku yang menentukan laluan hidupku
Mengalah bukan bererti kalah
Berehat seketika
Membina semula destinasi
Akan ku lalui jalan yang sama
Kerana ada sesuatu yang masih belum terbukti
Suatu hari kau akan ke sini
Tempatku
Kau akan membayar segala yang kau mulai
Tiada pampasan untuk setiap kemalangan
Jangan sehingga kau perlukan namaku
Di saat hembusan terakhir nafasmu

Wednesday, August 18, 2010

YOU INSPIRE ME

mmmm whatcha say
mmmm that you only meant well?
well of course you did
mmmm whatcha say
mmmm that it's all for the best?
of course it is
mmmm whatcha say?
mmmm that it's just what we need
you decided this
whatcha say?
mmmm what did she say?

~ (hide and seek) ~

ransom notes keep falling out your mouth
mid-sweet talk, newspaper word cut outs
speak no feeling no I don't believe you
you don't care a bit, you don't care a bit


Sunday, August 8, 2010

LOVE END

Mengertikah engkau
Membencimu bukanlah satu pilihan
Kepergianku jua bukanlah satu pilihan
Sememangnya kau tak pernah memberi aku pilihan
Jadi apa pilihan yang aku ada...?
Mengertikah engkau
Tanpa kau sedari, banyak yg telah kau lukakan
Perit derita aku tanggung sendiri
Dikala kau bahagia, aku menangis
Namun pilihan apa yang aku ada...?
Sesungguhnya kehidupan ini terlalu sukar untuk ku tempuhi
Aku mencari-cari ruang yg masih tinggal untukku
Inginku teruskan kehidupan ini
Walau tanpamu aku tak gentar
Aku tidak mahu menoleh kebelakang
Kerana aku tahu kau ada di situ
Kerana tempatmu dibelakang, bukan di depan
Aku mahu terus berlari
Aku benar-benar mahu pergi
Kerana cintaku tiada lagi untukmu

Monday, July 26, 2010

Takku Miliki

Saat yang berlalu
Minit yang pergi
Bagai ada rindu
Yang bersemi di lubuk hati
Tiap malam
Ku ilhamkan sebuah puisi
Hanya untuk dia yang ku kasihi
Tidak ku mampu menggapai
Sebutir bintang di langit
Hanya terdaya
Merenungi kerdipan sinar
Di langit yang kelam tidak berawan
Hati yang menyimpan seribu impian
Untuk berdiri di sisi kejora
Tinggal kenangan
Lantaran
Kaki yang masih berpijak di bumi nyata
Meragut harapan
Menyedarkan lamunan
Duhai bintang
Bila mungkin daku ke sana
Katakanlah
Selagi harapanku masih bercahaya

Tuesday, July 20, 2010

Ketika Aku Menemui Cinta


[Suatu masa dulu]
Dingin malam tak terasa lagi
Setiap hari menunggu sesuatu yang tak pasti
Tanpa berfikir
Melayar sendiri bahtera yang tiada penghuni
Kecoh mulut omong-omong tatkala diam menyepi
Pertelingkahan yang terselit kemanisan
Setiap hari pasti menanti
Keraguan terhapus tanpa koma
Keriangan terpancar dek wajah yang berseri
Senyuman penuh keikhlasan
Memberi tanpa mengharap balasan
Menutup mata kerana akan bertemu
Di alam yang satu
Alangkah indah jika tanganmu dapatku gapai
Mengatur langkah selari
Di lorong jalan sehala
Dan kini...aku tak bisa
Mengenang saat yang tiada dirimu

Sunday, July 11, 2010

§ Kerana Aku Seorang Wanita §

Melihatkan dirimu, buatku tertanya-tanya
Apakah kisah yang mungkin terjadi disebalik kehidupanmu
Inginku mulakan bicara, tapi aku tak jumpa titik permulaannya
Ternyata mendekati dirimu memang mudah
Tetapi untuk menyelami jiwamu, aku gagal
Pandangan matamu yang menjauh
Menceritakan segala-galanya
Apa mungkin dirimu sedang menanggung penderitaan?
Atau mungkin dirimu cuba mengganti keperitan di hati dengan gelak tawamu
Namun sesungguhnya engkau memang bijak
Menyembuyikan segala-galanya
Dan akhirnya, aku berpeluang mendampingimu
Tetapi baru ku tahu, hatimu penuh dengan seseorang
Dan bila aku bertanya....kau memberikan jawapan
"KERANA AKU SEORANG WANITA"
Maka kini fahamlah aku tentang segala-galanya
Disebalik seorang wanita sepertimu
Terselit seribu satu kisah yang mendukacitakan
Memori hitam luka yang meninggalkan kesan
Semoga kau tabah menghadapinya
Doaku sebagai seorang teman
Yang amat mengasihimu seikhlas hati ini
Sesungguhnya baru ku sedar
Begitu tulusnya hatimu, ikhlas menyintai walaupun menanggung derita
Sehingga ianya mengubah dirimu
Lunak diluar, polos di dalam jiwa
Ya, ini kerana kau seorang wanita
Satu dalam seribu

Friday, July 2, 2010

BECAUSE I AM STUPID


My head hurts so bad
You are unsure if i'm the only one
So you watch other people
I dont think I like this
Your day will leave me behind
Without any memories
And you refuse to notice
My streaming tears
Happy to see you walk away
But I'm still unsure
So finally, I look away
I long to see you
The day is too painful to endure
I want to say I love you
Alone again crying for you
Alone again missing for you
Baby I love you I'm waiting for you
Your day will leave me behind
Without any memories
And you refuse to notice
I'm alone with my thoughts
It hurts me badly
To see your beautiful smile
But I cannot smile back
It reminds me of you that day
That sad day hurts me bad
I want to say I love you
Alone again crying for you
Alone again missing for you
Baby I love I'm waiting for you ~~
Bye bye never say goodbye
Unable to look like as in the magazine
I need you but unable to tell you
I want you & to see you again

Thursday, July 1, 2010

LOVE IS YOU


Love is crazy

Love is cool

Love is wonderful

Just like you babe ~

Thursday, June 24, 2010

CINTA JANGAN KAU PERGI

They say past is past...We need tO move to see the
future...But how can we move on when
our past is the only thing we ever wanted
in the future???
Cinta...
Jangan kau pergi, tinggalkanku sendiri
Aku tak rela meski aku merelai
Aku amat mengasihimu kekasih
Maafkanlah segala kesalahan ini
Bagaimana harus ku teruskan hidup ini tanpamu
Jangan kau diam lagi
Aku tak sanggup menahan perasaan ini lagi
Jiwa ini tak tenang
Cinta...
Jangan kau lari
Apalah erti hidup ini tanpa cinta dan kasih
Masihkah ada kesempatan untukku
Hati ini tak sanggup kehilanganmu
Aku tak mahu hilang kasihmu
Inilah pengakuanku
Aku cinta kamu

Tuesday, June 22, 2010

KEMBARA CINTA

Life is not only about you. It's about others too. Therefore PLEASE DON'T BLAME OTHERS IF THINGS HAPPENED NOT AS YOU PLANNED. Sometimes you have to look at yourself, not knowing to you, you were the one who caused everything that happened. YOU YOURSELF WHO DESTROYED WHAT YOU HAVE.
I've try to learn all the hardest things in this life. I've try to understand the word above ↑. Its always like this, THINGS HAPPEN NOT AS OUR PLANNED. But how to accept the fact honestly from the bottom of our heart?
Its not easy right? That is why we always blame or put the things to others fault. Therefore, we have to "Muhasabah Diri". Kadang-kadang kita tak nampak kat mana salah kita. Kita selalu fikir kita betul for everythings and cannot accept other's explanation. Its not fair for them. Maybe for us too.
Sepanjang pengembaraan ini, i've realized, banyak perkara berharga yang telah dilepaskan. Terasa kehilangan bila memikirkannya. Like word above, kadang-kadang kita lah penyebab kehilangan perkara-perkara yang berharga tu. But, as we know, t'lajak perahu boleh diundur, t'lajak masa, kita tak boleh patah balik.
Yang terbaik sekarang ialah bukan menyesali, tapi cuba perbaiki kesilapan yang lepas.
Life must go on walau apa pun yang berlaku. Walau sedalam mana kita mahukan perkara tersebut, tapi jika takdir menentukan ia bukan milik kita, maka terpaksalah kita lepaskan. Naive, without knowing what will happen after this, we as a human belong to Him, we should accept the fact [REDHA].
Nabi SAW bersabda ~ "Apabila Allah mencintai seorang hamba, Dia mengujinya. Jika ia sangat mencintai-Nya, maka Allah mencubanya."
To someone who i really care (g_g),
Kita boleh bercita-cita, berangan, bermimpi, kita juga mengharapkan sebuah kejayaan di dalam sesebuah perhubungan. TETAPI, jika tiada izin dari Dia Yang Maha Esa, maka tidak akan terjadi apa saja yang kita mahu ianya berlaku.

Segala-gala adalah ‘kerja Tuhan’. Cuba kita renungkan sejenak.

- Mengapa jiwa ku kosong tanpa nya setelah berkali-kali untuk bersama?
Mungkin Tuhan lebih menyayangi mu…kerana mungkin dia sebenarnya bukan untuk mu. Pasti ada yang lain.
- Mengapa pertemuan tidak berlaku setelah begitu rapi dirancang?
Mungkin Tuhan lebih menyayangi mu….mungkin pertemuan itu hanya akan mengecewakan mu suatu hari nanti.
- Mengapa percintaan terputus di tengah jalan setelah dicurahkan segala-gala kasih sayang?
Mungkin Tuhan lebih menyayangi mu…mungkin sekiranya percintaan itu berterusan, hidup kamu akan merana kerana bersama orang yang tidak benar-benar cintakan mu.
- Mengapa tidak ada sekelumit pun cintanya terhadap ku?
Mungkin Tuhan lebih menyayangi mu…kerana mungkin jika kamu bercinta dengannya, kamu hanya akan bersedih sepanjang masa kerana kecurangannya.
- Mengapa tidak panjang jodoh aku dan dia?
Mungkin Tuhan lebih menyayangi mu…kerana mungkin Allah punya rancangan yang lebih baik untuk kamu, mungkin Tuhan menyediakan jodoh kamu yang lain yang sebenar-benarnya jodoh mu.

Kita selalu bercakap pasal agama islam, kita selalu berkata tentang hikmah dari Tuhan, kita juga selalu berkata InsyaAllah, tetapi sejauh manakah kepercayaan kita kepada apa yang kita selalu ucapkan? Kerana, jika benar-benar kita percaya kepada Allah, maka kita kenalah redha dengan setiap apa yang berlaku dan anggaplah ianya berlaku begitu KERANA…
Tuhan lebih menyayangi mu. So jika begitu, bukankah we should be happy?
These that we called The Hardest Things like i said before. Only people who have strong heart, believe and never give up can hold on this kind of matters. One more things, apa yang kita kejar sebenarnya dalam hidup ini? Wealthness? Pride? Status? Love? Freedom? Pernahkah kita terfikir? Apa gunanya jika kita ada semuanya tapi jiwa kita kosong? Adakah kita betul-betul gembira dengan semua yang dah kita miliki? Jawapannya tidak jika kita tak ada Cinta dariNya.
Perkara yang kita tak sedar untuk mendapatkan cinta sejati adalah bermula dengan menyintai Tuhanmu. Hanya melaluiNya kita diberi petunjuk. Cahaya itu akan ada dimana-mana. Percaya pada setiap perkara yang dah ditentukan. Namun, itu tak bererti kita harus mudah menyerah. Tuhan memberi peluang kepada hambaNya supaya berusaha sehingga titisan darah terakhir. Dan jika akhirnya, kita buntu, maka mintalah petunjuk dariNya. Jika benar-benar perkara itu bukan untuk kita, maka kita harus lepaskan dan redha dengan ketentuanNya.
We are easy to talk right? How about the people who face that situation? Is't hard? We dont know until the situation come to us. Well, we should kuatkan hati. Percayalah, setiap perkara yang berlaku, pasti ada hikmah disebaliknya. Kembalilah pada peganganmu.
Kembara Cinta, bukan sekadar mengembara seorang diri. Tetapi merasai hidup keseorangan, bukanlah teruk seperti yang kita sangkakan. Word "try" banyak menjadikan diri kita tidak rugi dalam kehidupan. Sebenarnya, kita tak pernah keseorangan. Loneliness never exist. Jika hanya kita percaya wujudnya Tuhan.

Tuesday, June 15, 2010

FINALE VOLUME II - BROKEN HEART

♠ IGNORE ME ♠
♠ DISEBALIK SENYUMAN ITU ♠
♠ AKU BUKAN ENGKAU ♠
♠ MUHASABAH CINTA ♠
♠ WILL EVER ♠
♠ LEAVING YOU ♠
♠ JUST ME & THE RAINBOW ♠
♠ THE TRUTH YOU'LL NEVER KNOW ♠
♠ DEBUT : PERJUANGAN INI ♠
♠ PATAH SAYAP ♠
♠ SUFFER ♠
♠ BUATMU PUISI TERPENDEK DI DUNIA : HURT
♠ SPEECHLESS ♠
♣ MENGASIHI SESEORANG YG BUKAN DITAKDIRKAN UTK KITA ♣


I wanted a perfect ending.
Now i've learned the hard way, that some poems dont rhyme,
and some stories don't have a clear beginning, middle and end.
Life is about not knowing,
having to change,
taking the moment and making the best of it,
without knowing what's going to happen next.

Monday, May 31, 2010

S P E E C H L E S S

you leave me speechless Pictures, Images and Photos
I can’t believe what you said to me
Last night when we were alone
You threw your hands up
Baby you gave up, you gave up

Could we fix you if you broke?
And is your punch line just a joke?

I’ll never talk again
Oh boy you’ve left me speechless
You’ve left me speechless, so speechless

I can’t believe how you slurred at me
With your half wired broken jaw
You popped my heart seams
On my bubble dreams, bubble dreams

And I know that it’s complicated
But I’m a loser in love
So baby raise a glass to mend
All the broken hearts
Of all my wrecked up friends

I’ll never talk again
Oh boy you’ve left me speechless
You’ve left me speechless so speechless

If I promise to you boy
That I’ll never talk again
And I’ll never love again
I’ll never write a song
Won’t even sing along

I’ll never love again
So speechless
You left me speechless, so speechless
Why you so speechless, so speechless?

Thursday, May 27, 2010

Buatmu ~ Puisi Terpendek di Dunia ♣ HURT

~ Kelukaan ini akan m'bawa diri ini lebih jauh darimu ~
~ Kelukaan ini akan memisahkan batas2 waktu dihadapanku ~

~ Diri ini akan terus melangkah jauh daripada hari ini ~

~ Esok..masih aku b'harap aku tidak sesat ~
~ Kerana kelukaan ini...aku percaya ada sesuatu disebaliknya ~

~ Walaupun kelukaan ini akan mengubah segala-galanya ~
~ Aku tetap aku..yg pernah menyintaimu dulu ~

~ Tak pernah aku melupakanmu walau sesaat dlm hidupku ~
~ Cuma hati ini terasa jauh sekali ~
~ Kerana kelukaan yg terguris di hati ini ~
~ Tak mungkin bisa padam begitu saja ~
~ Biar diri ini pergi jauh darimu ~
~ Membiarkan ruang-ruang kosong yg sememangya milikku ~




Friday, April 30, 2010

Patah Sayap

Terbang tinggi si angsa tasik
Melalui belukar sena berduri
Jauh-jauh buang pandangan
Serba-serbi tak kena
Pandang-pandang selayang pandang
Mencari tasbih cinta berguguran
Menuntut harapan & pengorbanan
Leka dibuai ulit mimpi
Terlepas satu impian
Terbang lagi tinggi-tinggi
Sampai jumpa si merak kayangan
Nah kebahagiaan, nah penderitaan
Dua-dua menjadi pilihan
Warnailah kehidupan
Jangan sampai melukai insan lain
Biarpun bunga tak mekar
Biarpun pelangi hanya sementara
Biarpun sayap ini patah
Tidak akan berhenti perjalanan ini
Terus terbang mencari bayangan

Wednesday, April 14, 2010

DEBUT : PERJUANGAN INI

~ My God, amazing how we got this far ~
Walau masih belum jelas perjuangan ini
ku tetap mencari
Tidak akan berhenti
sehingga diri ini merasai kepuasannya
Dalam erti pencarian ini...
Ku dapati terlalu banyak perkara yg diluar jangkaan...
Bila mana kita cuba bertahan
Di situlah cabaran memainkan peranannya...
Tanpa disedari, diri ini telah jauh berlari
Dengan harapan boleh meninggalkan
Kesengsaraan, ketakutan jauh di belakang...
Apakah kesudahan perjuangan ini..?
Diri ini juga tidak pasti
Mengapa kepercayaan yg sedia ada
sangat mudah tercalar..?
Mungkin kerana hati ini
Tidak sanggup lagi menanggung
Pengkhianatan ini...
Menyukai seseorang
Mencari apa yg kita mahu dlm hidup ini
Kegagalan pd percubaan pertama
Mencabar kebolehan diri
Semua ini haruslah ada
Supaya hidup ini bermakna pada akhirnya...
Ketahuilah, bahawasanya..
Dunia ini bulat, roda juga berputar
Kadangkala kita di atas
dan adakalanya kita di bawah...
Dan keadilan dunia ini...
Menunjukkan keadilan Penciptanya...
Apa yg terjadi hari ini pd diri kita
adalah rentetan drpd perkara yg lepas...
Bagaimana kita mengkhianati kepercayaan seseorang
Seperti itu jugalah kita akan dikhianati...
Belajarlah untuk menghargai
bukan kerana harganya, tapi pada nilainya...
Bagaimana boleh menyinta..?
Andainya perasaan suka juga menjadi satu kesalahan
Ini baru permulaan, diri ini belum jauh ke dalam hatimu...
Seandainya kita diberi pilihan sekali lagi..
Pastinya diri ini memilih
untuk meninggalkan dunia ini...
Kehilangan
adalah punca manusia lebih menghargai...
Tapi kelekaan
adalah punca manusia gagal berkali-kali...

Friday, April 9, 2010

The Truth You'll Never Know


When all i ever wanted
was a shoulder where i could cry...
I could never depend on this guy
I always used to cry and ask myself why?
until i realized that you were just a lie
I know you might think im crazy
You might say i have an obsession
But truely ~ i want you back thats my confession
A heart was broken and you know it's true
For i let myself fall in love with you
There was something between you and i
I cant believe what you did
You left me, my heart, my world, made me cry
The truth i'll never tell you ~ i'll just hide
My feelings will be hidden ~ buried inside
The truth i'll never tell you
Nor will i let you go...

♥♥ With Love U.N. ♥♥

Thursday, March 25, 2010

W H E N

When a girl is quiet…
Millions of things are running through her mind…
When a girl is not arguing, she is thinking deeply…
When a girl looks at you with the eyes full of questions…
She is wondering how long you will be around…
When a girl answers “I’m fine”…
After a few seconds, she is not all fine…
When a girl stares at you…
She is wondering why you are playing games…
When a girl lays her head on your chest…
She is wishing for you to be hers forever…
When a girl says she can’t live without you…
She has made up her mind that you are her future…
When a girl say “I MISS YOU”
No one in this world can miss you more than that.

i miss you Pictures, Images and Photos

Wednesday, March 24, 2010

LEAVING YOU

Sebenarnya terlalu banyak terasa kehilangan.
Nyawa hanya umpama masa yg tidak boleh diubah lagi.
Percintaan, Kerjaya & Pangkat adalah impian setiap orang.
Selalunya kita menggunakan pelbagai cara & perjalanan yg panjang
Semata-mata untuk mencapai tahap seperti itu.

"Bertemu dengan insan seperti kau membuatkan aku ingin menulis lagi."

"Rasa seperti di awang-awangan."

"Awak menjadikan diri awak seperti seorang herO. Tapi sebenarnya awak hanya seorang pengecut."

"Berpisah dengan orang seperti awak membuatkan saya lebih bahagia."

"Sewajarnya aku kembali pada kehidupan normal."

Adakah saya menggapainya?
Dalam kehidupan ini, apa yg telah berjaya awak sisihkan?
Selamat tinggal zaman penuh nostalgia.
Tamatnya suatu memori yg sedih & terluka.
Yang bertuah @ sebaliknya, semuanya akan ditinggalkan.
Saat berpisah datang bagaikan angin.
Adakah dia tahu? Saya tak sampai hati berpisah dengan dia...

Wednesday, March 17, 2010

WILL EVER

I hope
You will always understand my heart
Today i learned a lesson
That will always be true
Saying goodbye to someone
Is the hardest thing to do

I've never felt a loss
Until i said goodbye
I thought I was strong
and I broke down and cried

Never will I forget
The times we had
Though the reflections are happy
It makes me rather sad
The most cheer of girl
cries at the past
I only wish the good times would last
so I humor myself
I'd smile if I could
Why can't things work out?
Because life isn't supposed to be that good

HARDEST THINGS TO DO

This feeling...is unexplainable...
This is sO annoying!!!

getting no where

Kadang-kadang...seseorang tu pergi bukan kerana dia membenci...
Tapi kerana dia dibenci & takde ruang langsung untuk dia berdiri...
Seseorang tu pergi kerana dia sedar kekurangan diri...
dan tak akan penah mampu mengisi kekosongan yang ada...
Seseorang itu pergi kerana...
Dia diminta pergi...

I haven't found anyone better for me than you
and i'm too stubborn to call you on the phone
I forgot how we got in this situation
But i think about you when i'm alone

I all too often dwell on the past
Though i do so less every day
It's not that i haven't moved on
You just impacted my life that way

Maybe we'll see each other again
But then again maybe not
and if that chance arises
I'd like to give it a shot



Wednesday, March 10, 2010

MUHASABAH CINTA


Wahai pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dari-Mu
Ku pasrahkan semua pada-Mu

Tuhan baru ku sedar
Indah nikmat sihat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini ku harapkan cinta-Mu

Kata-kata cinta terucap indah
Mengalun berzikir di kidung doaku
Sakit yang ku rasa biar jadi penawar dosaku
Butir-butir cinta air mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya Illahi muhasabah cintaku

Tuhan kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku dengan-Mu

Monday, March 8, 2010

AKU B U K A N ENGKAU

Di sini aku berdiri.
Di mana aku mencari kesempurnaan yg aku sendiri tak tahu di mana.
Mengejar kebahagiaan yg aku sendiri tak pasti ke arah mana.
Aku masih di sini. Berdiri lagi. Nampak gagah.
Aku sengaja cekalkan hati ini.
Ini saja bekalan ku. Masih jauh perjalanan ini.
Aku tak akan berputus asa. Aku perempuan yg cekal.
Aku tahu tahap kemampuan ku.
Engkau tetap tak akn dapat menghalang ku.
Sebab engkau berjiwa lemah.
Datang berhadapan denganku.
Aku akan tewaskan engkau.
Tiada helang yg terbang rendah seperti engkau.
Keyakinan ini, engkau tak akn dapat.
Sebab engkau pengecut.
Di sini, aku akan buktikan pada engkau.
Engkau tak akn ada peluang untuk menang.
Sebab semangat dlm diri ini, tak pernah berkubur.
Sehingga engkau sendiri, tak akn mengenali aku lagi.

Wednesday, March 3, 2010

P E L I K

Lumrah manusia...
Bila dalam keadaan susah dia mencari kita...
Kita la yg selalu ada di sisi dia...
Pape pun mesti dia akan cari kita...
Time tu la nak tunjuk dia care kat kita la...
Selalu teringat kita la...
Happy ngan kita la...
Pokok pangkalnya kita la kawan paling best...
Tapi bila dah rasa senang hati...
Bila da rasa bosan...
Dia tak perlukan kita lagi dah...
Mulut tu mmg dilahirkan tahu utk b'bicara shj...
Tapi tidak pada tindakan...
Sedikit pun tak pernah hargai kita...
Paling kecewa bila dia buat kita ni
Seperti tak pernah wujud pun sebelum ni...
Sangat-sangat pelik...
Cepat benar kacang lupakan kulit...
Siapa kita di hati dia???
Hanya Tuhan yg tahu...
Sangat-sangat kecewa
Sehingga laluan kita t'ganggu sedikit...
Peliknya, dia tak rasa bersalah langsung...
Sesungguhnya...
Elak camne pun...
Kita tahu apa yg pernah berlaku sebelum ni...
Dont deny it!~


Tuesday, March 2, 2010

N E W C H A P T E R

EVERY NEW BEGINNING COMES FROM SOME OTHER BEGINNING'S END

It's time to start over
A new chapter in my book of life
Time to erase my past
My mistakes
And hope to change
A new beginning
...


Yesterdays are gone
Memories distant past
Time to move on
Those moments have passed


A path to the future
Journey still unknown
Stumbling in search of clarity
Of seeds yet unsown


New beginnings
Full of prospect and dreams
With change comes great hope
And nothing's as clear as it seems

A new start beckons
Its calling your name
To ignore new beginnings
Would be such a shame

Opportunities missed
Loss of starting anew
Embrace new beginnings
As life's moments are few


Wednesday, February 24, 2010

R A H S I A W A N I T A

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya,lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati, tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya seorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia seorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik,puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni langsung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit, semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita, cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika seorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu, teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!

18. Selepas seorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis, cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar, benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan ‘Hi’ sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati.

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah, bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So, kalau nak memikat wanita pandai-pandailah.

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

Tuesday, February 23, 2010

My Final Volume

Finally, semuanya tamat sudah. Walaupun sedikit tak puas hati, tapi dah cukup ok la boleh compile kan ke dlm satu volume. Besides, this is my 1st trial. Banyak perkara yg t'jadi sampai satu-satu masa tu, rasa nak lepaskan je semua. Its not easy rupenya. Terlalu banyak perasaan t'paksa di manipulate kan t'masuk la perasaan sendiri. Tapi perkara yg paling best & teruja ialah apabila secara automatik pegang je pen & kita terus dapat tulis apa-apa je yg ada kat fikiran. Sebenarnya pengalaman tu penting. Tapi kadang-kadang, ini ialah salah satu cara terbaik utk kita luahkan apa yg t'buku di hati, yg tak dapat kita luahkan pada sesiapa. Lebih baik begini. Sekurang-kurangnya ringan sikit beban di hati. Huhuhu.
Sebenarnya ada satu perkara yg nak dikongsi bersama. Sepanjang beberapa bulan lepas, terlalu banyak kata-kata yg ingin diri ini luahkan, tapi tak berdaya. Akhirnya tercetus la meditasi ini sbg tempat meluahkan perasaan terhadap seseorang. Pada mulanya, merasakan semua tu perasaan yg biasa saje. Tapi semakin hari, perasaan tu semakin kuat..Tertanya-tanya, apakah itu? Tak mungkin jatuh cinta kan. Tanpa disedari, sebenarnya puisi-puisi tu memang perasaan yg ada dalam hati ini yg ingin diluahkan kepada si dia. Sungguh berani diri ini bermain dgn kata-kata. Tapi kata-kata ini semuanya mmg bermakna.
Terpulang. Ya, semuanya terpulang pada diri masing-masing. Kita diberi pelbagai cara. Apa yg penting, manfaatkan semua kemudahan yg ada & jangan lepaskan peluang jika sudah diberi. My Final Volume tak bererti berakhirnya juga perasaan yg sudah wujud tu. Walau perit, diri ini tetap akn menanggung semuanya sendiri. Itu adalah kunci kekuatan yg mungkin tak dapat pada orang lain. Sangat-sangat berterima kasih pada seseorang kerana kehadirannya. Maaf seandainya banyak perkara telah melukakan hati anda. Semuanya sudah tidak penting lagi. Berterus terang lah. Anda tidak akn menyesal di kemudian hari. Peace No War ^_~

F I N A L E VOLUME 1

FINAL VOLUME 1


TERIMA KASIH
Kehadapan insan yg bernama teman...
Ketika mata memandang...
Ketika lidah berbicara...
Mengatur susun kata-kata...
Aku tidak lagi wujud di dunia nyata...
Jadikan aku bayanganmu...
Satukan batinku bersama jiwamu...
Ini bukan suatu kekecewaan...
Tapi ialah semangat baru...
Aku tahu begitu byk persoalan di mindamu...
Lupakan saja...
Kerana semuanya sudah b'nokhtah...
Jadikan aku kenangan...
Kisahku sebagai teladan...
Bukan simpati yg aku pinta...
Hanya secebis keikhlasan sbg seorang teman...
Aku tetap aku...
Walaupun hanya pada nama...
Aku tetap aku...
Yang pernah wujud di sisimu dulu...

Saturday, February 20, 2010

B.E.L.I.E.V.E.

LeArNiNg iSnt eaSy...
FruStrAti0n teNdS to SeT iN QuiCkLy...
You HuRt...You FeEL DeFeatEd...
You wANt t0 GiVe uP... t0 QuiT...
You wAnt t0 WaLk aWay...
aNd pReTeNd it d0eSnt MaTTeR...
But y0u w0Nt...
BeCauSe y0u're n0t a LoSeR...
You'Re FiGtHeR...
We aLL HaVe t0 LoSe s0MetiMeS BeF0Re wE CaN WiN...
We aLL HaVe t0 CrY s0mEtiMeS BeFoRe wE CaN sMiLe...
We HaVe t0 HuRt BeFoRe wE CaN bE sTr0Ng...
But iF y0u KeEp oN w0rKiNg & bELieViNg...
You'LL HaVe ViCt0Ry iN tHe eNd...

Thursday, February 18, 2010

a N.O.T.E from someone called a L.O.V.E.R.

Im so sorry my dear..
I really love you..
But, i cannot stay at "this" place..
I've to move..
To somewhere that peace can find me..
Honestly..I want to be in your heart darling..
But i realized..
There is no space for me in your heart..
Even to stand there..
There are too many memories we cannot escaped it
But dear..
I am always wishing you a happiness..
Because im really want u to cheers up..
To feel the joy on your day..
There is no other reason
Can make me stay..
Frustrated..but time will be gOne..
My journey..i will stand facing by myself..
Yeah..Im afraid..
But there's no choice..
I dont want gain advantage of your feeling..
I know how hurt it is..
"But, there might have been a time..
When i would give myself away.."
I wont give up..
But, i need a secOnd to breathe..
I know there is no turning back..
I will not ever regret it..
There's nothing wrong with you..
Its me..im freak..
But, thanks for loving me..
Even as your friend..
You doing it perfectly..
I really appreciate it..
Thanks a lot my dear..

MyHotComments.com



Wednesday, February 10, 2010

What Have You D.O.N.E.

What have you done now?

I know I better stop trying
You know that there's no denying
I won't show mercy on you now
I know I should stop believing
I know that there's no retrieving
It's over now
What have you done?

What have you done now?

I've been waiting for someone like you
But now you are slipping away
Why? Why does fate make us suffer?
There's a curse between us
Between me and you

What have you done?

Would you mind if I killed you?
Would you mind if I tryed to cause you have
Turned into my worst enemy?
You carry hate that I feel
It's over now
What have you done?

What have you done now?

I've been fool
Won't let it go
We will be free when it ends

G A R A P A N

Walau sekuat mana kita cuba berdiri
Walau sedalam mana kita cuba menahan
Airmata tetap menyembah bumi
Menandakan keperitan..kepayahan..kepenatan
Langkah demi langkah cuba di atur
Agar tak melatah di p'tengahan jalan
Cuba bebas berdiri
Mencari jalan kedamaian
Tuhan..AgungNya kebesaranMu
Cuba menggarap kembali
Masa yang telah berlalu
Agar dapat perbetulkan keadaan
Agar jiwa kita bersatu hari ini..tiada penyesalan
Terduduk..terdiam ku sendiri
Mengharap sesuatu keajaiban terjadi
Namun tiada yang pasti..akhir sebuah penantian
Pasrah kepadaMu ya Tuhan

Saturday, February 6, 2010

C.I.N.T.A.

Mungkin akan begitu menyakitkan atau akan menyebabkan
rasa sakit dan menderita
tapi jika kamu tak mengikuti hati
kamu akan menangis.
Jauh lebih pedih saat kita menyedari bahawa
kita baru mencintai seseorang.
Jangan berharap seseorang mencintai mu persis
seperti kamu mencintainya.
Seorang pecinta terbaik adalah sahabat yang terhebat.

Cinta tak pernah begitu indah jika tanpa persahabatan.
Jangan pernah takut untuk jatuh cinta.
Cinta bukan sekadar perasaan tapi sebuah komitmen.
Cinta tak perlu berakhir bahagia kerana
cinta tak perlu berakhir.
"Cinta sejati mendengar apa yang tidak dikatakan
dan mengerti apa yang tidak dijelaskan".
Cinta tidak datang dari bibir, lidah dan fikiran melainkan dari hati.
Jika mencintai harus siap menerima penderitaan
kerana mengharapkan kebahagiaan akhir dari
sebuah cerita sedangkan
penderitaan adalah awal dari kebahagian.
Lebih baik kehilangan harga diri dan ego
bersama orang yang kita cintai daripada
kehilangan orang yang kita cintai
kerana ego tak berguna saat itu.
"Bagaimana aku akan mengatakan selamat tinggal
pada seseorang yang tidak pernah ku miliki !!!!"
"Kenapa titis airmata jatuh demi orang yang
tak pernah menjadi kepunyaan ku!!!"
"Kenapa aku merindukan orang
yang tak pernah bersama ku?"
"Kenapa aku mencintai seseorang yang cintanya
tak pernah untuk ku?"
Jangan mencintai seseorang seperti bunga
kerana bunga mati kala musim berganti.
Cintailah dia seperti angin kerana angin
berhembus selamanya.
Cinta mungkin akan meninggalkan hatimu
bagaikan kepingan-kepingan kaca,
tapi percayalah dalam fikiranmu bahawa
ada seseorang yang bersedia untuk
mengubati lukamu dengan mengumpulkan
kembali serpihan-serpihan
kaca itu sehingga akan menjadi utuh kembali...
Mencintai bukan untuk memiliki tapi
kerana untuk mendewasakan diri.
"Dream can change but LOVE IS FOREVER".

Tuesday, February 2, 2010

My F E E L i N G

Jiwa kosong. Mental masih ok. Jalan pun masih nampak ke depan. Tp t'kenangkan sesuatu. Hampa. Hiba. Terkilan. Kecewa. Aduhai sang perasaan. Tak tahu bagaimana harus luahkan.
Seseorang.
Sentiasa merinduinya. Selalu ingin dia kekal bersama. Boleh kah b'kata-kata dengan ikhlas. Jangan b'muka-muka. Jangan buat orang lain keliru. Dia memang lain. Tak serupa tapi masih sama. Ingin m'hormatinya. Ingin berada disisinya. Ingin b'bicara secara baik. Tidak mahu ada p'telingkahan. Ingin dia mengambil berat tentangku. Tapi satu hal, aku @ dia mungkin keliru. Mungkin tak akan bersama.
Kemaafan.
Ingin memaafkannya. Ingin dimaafkan olehnya. Aku kah yang b'salah? Merosakkan keharmonian hubungan. Membuatnya sehingga tiada hati dan perasaan. Aku kah yang kejam? Bukan kah dia lagi kejam? Syahdu hubungan ini.
Kerinduan.
Merinduinya yang telah hilang. B'tukar menjadi seorang yang lain. Mungkin aku yang tak cukup mengenalinya. Atau dia yang hipokrit? Sandiwara kah ini? Apa yang telah terjadi? Aku tak mengerti.
Kenapa?
Soalan yang sering t'pacul di mindaku. Kenapa, kenapa dan kenapa? Aku tiada jawapan. Dia pun tiada jawapan. Tapi yang pasti jiwa ku t'seksa. Hiba. Kecewa. Boleh kah kita m'jadi kawan? Hanya kawan. Aku mahu lebih, tapi aku suka kalau ianya persahabatan. Kerana dia tak akan menyakitkan ku sehingga begini jika atas dasar p'sahabatan.
Harapan.
Harapan sentiasa ada dalam diriku. Aku tak mahu mengalah sebelum m'cuba. Ini perjuangan ku. Aku tak salah. Aku cuma mahu memiliki sesuatu yang aku impikan. Kebahagiaan. Aku harap suatu hari nanti, dia sedar semua perkara ini. Dan seandainya kami tak bersama, harapan ku agar dia bahagia dan tahu apa yang dia mahu.
.sekadar luahan tanpa pendengar.

Monday, February 1, 2010

Public Toilet

Aduhai..sape la yg jadik mangsa nih...kesian tOl..cuba byangkan anda berada di situasi cmni..ahaks!~

Funny Guy : Mr Bean

I got this email from my friend. Just nk share ngan u all..Hope u all enjoy ya ^.^



1) B R A I N_T U M O R


Doctor : I regret to tell you that you have a brain tumor.
Mr.Bean : Yesss!!! (jumps in joy)

Doctor : Did you understand what I just told you?
Mr. Bean : Yes of course, do you think I'm dumb?

Doctor : Then why are you so happy?
Mr. Bean : Because that proves that I have a brain!




2) DEATH OF HIS MOTHER

Mr.Bean :(crying) the doctor called, Mom's dead.
Friend : condolence, my friend.

(After 2 minutes) Mr. Bean cries even louder

Friend : what now?
Mr. Bean : my sister just called, her mom died too!



3) MR. BEAN WHILE IN GRADE SCHOOL


Teacher : What is 5 plus 4?
Mr. Bean : 9


Teacher : What is 4 plus 5?
Mr. Bean : Are you trying to fool me, you've just twisted the figure, the answer is 6!!


......they say, freedom of expression....(^_^)

Thursday, January 28, 2010

JANGAN TINGGALKAN KU

Bolehkah aku meminta?
Layakkah aku meminta?
Maafkanku ats kesilapanku, keegoanku
Aku hanya lah manusia biasa

Sukar utk aku berpatah balik
Sukar utk aku melawan arus
Lemah jiwa ini
Tanpamu disisi

Aku tidak sedar
Sejak bila kau sudah hilang
Dari kewujudanmu
Aku tak sanggup menanggung sepi kehilanganmu

Pergi jauh
Tinggalkan aku
Kembali lah jika engkau
Masih mengingatiku
Kerana aku tak pernah lupakn dirimu

Sampai suatu saat
Aku mahu ianya sempurna
Dengan engkau disisi
Sampai suatu saat
Aku masih memerlukanmu.. Selamanya

TIADA N O K H T A H


Kehilangan minda
Tiada destinasi
Kemana hilangnya dunia
Cuba menggarap sebutir pasir
Yg mungkin memberi harapan
Namun hanya tinggal nostalgia
Tiada lagi pedoman
Tiada lagi pegangan
Kekejaman & keadilan
Sentiasa berlumba mencari kemenangan
Terdetik sendiri
Masihkah ada peluang
Yg bisa memberi nafas baru
Untuk kehidupan yg masih panjang

Tuesday, January 26, 2010

T A U B A T MENYINTAIMU

Memang keterlaluan
Namun ini hakikat
Tak bisa lagi mampu bertahan
Kata-kata mu hanya propaganda
Yg lahir hanya utk memuaskan fatamorgana
Lahiriah ku berkata
Sampai sini saja
Kesudahan yg tak bermakna
Aku tau kau tau
Perasaan yg sememangnya telah wujud
Namun kau ttp bertanyakan lalu m'persenda
Serik aku
Taubat menyintaimu

Wednesday, January 20, 2010

PRINSIP K E B E B A S A N

Hari ni tetibe cam dpt idea baru cmner nk release kan sume perkara yg messy dlm diri ni..Ini adalah prinsip rekaan ku sendiri..want share with u all..jgn sedih2 ya...enjoy your life enOugh!~ (^_~)

1) Lupakn je orang yg slalu wat kita rs sakit hati/sengsara

2) Jgn ambil tau pape p0n sal dia lg

3) Pergi tanam dlm2 org yg xtau hargai kita walau skali p0n

4) Just live like before he/she's cOmin

5) Always patient & Always believe, 1 day die pasti akn dpt balasan. Tuhan Maha Kuasa

5) Dont even once looking for enemy

6) Walking around with all your bestfriends

7) IgnOre all nOnsense words

8) Cherish your life with beautiful sMile :)

9) Make some nOise!~

10) Have Fun!

Tuesday, January 12, 2010

TIADA LAGI AKU

Bila aku sudah nekad,,
Biar aku bersendiri,,
Buang segala kepahitan,,
Jauhkan sengsara dari hidupku,,

Terima Kasih,,
Itu saja yg mampu ku tuturkan,,
Tiada lagi kata lain,,
Aku mahu pergi,,

Mengharap,,
Sesuatu yg tak pasti,,
Membawa seribu kesangsian,,
Tidak mungkin lagi,,
Aku akn berdiri di sini,,
Menunggu setiap cebisan,,
Kepingan yg telah hilang,,

Biarkan ia berlalu,,
Sampai suatu saat,,
Aku tidak perlukanmu,,