Tuesday, March 30, 2010

D E A L O V A

Really Hurt You Matter Most Pictures, Images and Photos



Dedicated to someone (g_g)

I dont know, since when i've been started "LIKE" u.

Its really funny when there was a time "when u thought that u loved me..."

You cannot see my pain. Tells what words cannot explain.

Maybe if my heart stop beating, it wont hurt this much.

and i smile through it all

because maybe once i convince u, i'll be able to convince myself.

Adore the one who ignOre us. Love the one whO hurts us.

Isn't it irOnic..??

Love Quote and Quotes and Sayings Pictures, Images and Photos

Thursday, March 25, 2010

W H E N

When a girl is quiet…
Millions of things are running through her mind…
When a girl is not arguing, she is thinking deeply…
When a girl looks at you with the eyes full of questions…
She is wondering how long you will be around…
When a girl answers “I’m fine”…
After a few seconds, she is not all fine…
When a girl stares at you…
She is wondering why you are playing games…
When a girl lays her head on your chest…
She is wishing for you to be hers forever…
When a girl says she can’t live without you…
She has made up her mind that you are her future…
When a girl say “I MISS YOU”
No one in this world can miss you more than that.

i miss you Pictures, Images and Photos

Wednesday, March 24, 2010

LEAVING YOU

Sebenarnya terlalu banyak terasa kehilangan.
Nyawa hanya umpama masa yg tidak boleh diubah lagi.
Percintaan, Kerjaya & Pangkat adalah impian setiap orang.
Selalunya kita menggunakan pelbagai cara & perjalanan yg panjang
Semata-mata untuk mencapai tahap seperti itu.

"Bertemu dengan insan seperti kau membuatkan aku ingin menulis lagi."

"Rasa seperti di awang-awangan."

"Awak menjadikan diri awak seperti seorang herO. Tapi sebenarnya awak hanya seorang pengecut."

"Berpisah dengan orang seperti awak membuatkan saya lebih bahagia."

"Sewajarnya aku kembali pada kehidupan normal."

Adakah saya menggapainya?
Dalam kehidupan ini, apa yg telah berjaya awak sisihkan?
Selamat tinggal zaman penuh nostalgia.
Tamatnya suatu memori yg sedih & terluka.
Yang bertuah @ sebaliknya, semuanya akan ditinggalkan.
Saat berpisah datang bagaikan angin.
Adakah dia tahu? Saya tak sampai hati berpisah dengan dia...

Wednesday, March 17, 2010

WILL EVER

I hope
You will always understand my heart
Today i learned a lesson
That will always be true
Saying goodbye to someone
Is the hardest thing to do

I've never felt a loss
Until i said goodbye
I thought I was strong
and I broke down and cried

Never will I forget
The times we had
Though the reflections are happy
It makes me rather sad
The most cheer of girl
cries at the past
I only wish the good times would last
so I humor myself
I'd smile if I could
Why can't things work out?
Because life isn't supposed to be that good

HARDEST THINGS TO DO

This feeling...is unexplainable...
This is sO annoying!!!

getting no where

Kadang-kadang...seseorang tu pergi bukan kerana dia membenci...
Tapi kerana dia dibenci & takde ruang langsung untuk dia berdiri...
Seseorang tu pergi kerana dia sedar kekurangan diri...
dan tak akan penah mampu mengisi kekosongan yang ada...
Seseorang itu pergi kerana...
Dia diminta pergi...

I haven't found anyone better for me than you
and i'm too stubborn to call you on the phone
I forgot how we got in this situation
But i think about you when i'm alone

I all too often dwell on the past
Though i do so less every day
It's not that i haven't moved on
You just impacted my life that way

Maybe we'll see each other again
But then again maybe not
and if that chance arises
I'd like to give it a shot



Wednesday, March 10, 2010

MUHASABAH CINTA


Wahai pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dari-Mu
Ku pasrahkan semua pada-Mu

Tuhan baru ku sedar
Indah nikmat sihat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini ku harapkan cinta-Mu

Kata-kata cinta terucap indah
Mengalun berzikir di kidung doaku
Sakit yang ku rasa biar jadi penawar dosaku
Butir-butir cinta air mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya Illahi muhasabah cintaku

Tuhan kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku dengan-Mu

Monday, March 8, 2010

AKU B U K A N ENGKAU

Di sini aku berdiri.
Di mana aku mencari kesempurnaan yg aku sendiri tak tahu di mana.
Mengejar kebahagiaan yg aku sendiri tak pasti ke arah mana.
Aku masih di sini. Berdiri lagi. Nampak gagah.
Aku sengaja cekalkan hati ini.
Ini saja bekalan ku. Masih jauh perjalanan ini.
Aku tak akan berputus asa. Aku perempuan yg cekal.
Aku tahu tahap kemampuan ku.
Engkau tetap tak akn dapat menghalang ku.
Sebab engkau berjiwa lemah.
Datang berhadapan denganku.
Aku akan tewaskan engkau.
Tiada helang yg terbang rendah seperti engkau.
Keyakinan ini, engkau tak akn dapat.
Sebab engkau pengecut.
Di sini, aku akan buktikan pada engkau.
Engkau tak akn ada peluang untuk menang.
Sebab semangat dlm diri ini, tak pernah berkubur.
Sehingga engkau sendiri, tak akn mengenali aku lagi.

Saturday, March 6, 2010

Di Sebalik Senyuman Itu

Eh Mira, aku tengok kau ni happy je. Macam takde masalah. Seronok jadi kau. Semua kau ada, kereta, kerja bagus, family yang caring kat kau, kawan pun happening, even skandal pun banyak. Hehe. Apa rahsia kau ha?

“Eh mana ada. Aku macam orang lain jugak. (senyum)

Aah la. Aku tengok Mira ni memang best. Happy go lucky. Tapi kadang-kadang kalau baran kau datang, cakap main lepas je kan. Siapa yang tak kenal kau mahunya dia ingat kau ni kurang ajar. Padahal kau jenis straigt to the point. Nasib la kitorang ni dah lama kenal kau. Tapi kadang-kadang nak jugak cili mulut kau tu. Hahahaha!!!

“Aku cakap benda yang betul je. Biasa la tu. Manusia selalunya tak boleh terima kenyataan even aku sendiri pun tak pasti boleh hadapinya ke tak.”
……………………………
Aku tahu kau tak macam apa yang diorang cakap. Aku tahu disebalik kekuatan kau, terlalu banyak kepahitan yang terpaksa kau telan.

“Aku takde pilihan. Ini je jalan yang aku jumpa”

Manusia diberi banyak pilihan. Cuma yang menentukan tu sama ada pilihan tu betul atau tidak. Adakah pilihan kita tu boleh memberi kebahagiaan kepada kita kelak? Itu persolaannya.

“Orang akan cakap aku selfish kalau aku buat macam tu. Tapi sebenarnya aku memang betul-betul takde pilihan. Tak guna kalau aku seorang je yang bahagia, tapi orang lain tak. Aku tak sanggup. Biar la aku tanggung sendiri apa yang aku rasa ni.”
……………………………
Mira jum keluar malam ni. Kau ada kelas ke?

“Takde. Free je malam ni. Nak ke mana?”

Jalan-jalan cari makan la. Besides, my friend sorang ni betul-betul nak kenal dengan kau. Boleh ke?

“Kawan kau yang mana plak? Ada jela kau ni.”

Hehe! Takpe, malam nanti kau kenal la sendiri.

Hey Mira, takkan lagi satu?

“Apa yang lagi satu kau ni?”

Tu, takkan nak pasang lagi kot. Kan da banyak. Takkan takde sorang pun yang kau serius. Macam seronok je.

“Hahah! Seronok la sangat. Aku layan je. Diorang pun just nak enjoy je. Tak sentuh pun bab perasaan.”
……………………………………
No one really care about you Mira?

“Hmm I guess nope. Why you ask me like that?”

I can see through your eyes. Terlalu banyak perasaan yang kau pendam. Kenapa tak luahkan?

“Aku pernah luahkan. Tapi takde siapa percaya. “Dia” pun tak percaya. Semua orang anggap aku tak matang. So, aku nak buat macam mana lagi. Pendam jela.”

Kau rasa apa yang kau buat tu betul ke?

“Aku tak tahu. Aku cuma tak nak kehilangan.”

Kau jatuh cinta?

“Cinta? Aku harap aku tahu apa itu cinta. Tapi aku tak pasti sekarang.”

Betul kau suka kepastian?

“Hmmmmm…. Secara jujurnya, confused lebih baik daripada kepastian. Sebab bila kita dah dapat mencari kepastian, tak semestinya kita boleh terima kepastian tu.”

Aku nampak kau keluar dengan Minbe. Seronok je tengok kau. Tapi dalam fikiran kau ada orang lain kan?

“Aku memang seronok keluar dengan dia. Dengan dia je yang aku rasa selesa. Dia buat aku rasa comfort and lupa semua masalah aku. He treats me like an angel. But it doesn’t mean I love him. Because my heart was filled by someone else.

Who?

“Him. Someone who’s trying to ignore me after he knew that I liked him.”

What kind of guy is he?

“It’s my fault. Always be my fault. I have no word to say this time. But I really like him. Hmm nope, maybe I love him.
……………………………………
Mira, aku rasa kau lupakan jela dia tu. Tak payah la mengharap kat dia. Dia sangat-sangat berjiwa lemah. Aku da baca mesej dia bagi kau tu. Kalo betul dia ikhlas anggap kau kawan, dari awal-awal lagi perkara ni takkan berlaku.
Betul Mira. Kau tak nampak ke, sebenarnya dia hanya gunakan kau waktu dia sunyi je. Sebab dia dah takde sesiapa lagi kan. Kebetulan kau pulak baik sangat nak rasa bersalah sebab layan dia teruk sebelum ni. Kalau kau tak berbaik dengan dia pun takpe Mira.

“Benda da jadi la korang. Tak payah nak complain. Aku bukannya Tuhan nak kawal semua benda ni. Semuanya berlaku terlalu pantas. Ntah la. Biar jela.”

Dia tu lelaki tak guna. Dia cuma nak puaskan hati dia je. Mana penah dia peduli hati orang lain. Tengok la kat profile dia tu, menggedik tak tentu arah. Semua perempuan dia layan camtu termasuk la kau. Jiwa kacau.

“Heh.. Biar la dia. ‘What you give you get back la’. Tuhan tu Maha Adil. Aku selalu percaya setiap perkara pasti ada balasan dan hikmahnya.
……………………………………
Mira, aku tahu kau menangis dalam hati kan?

“Aku harap aku kuat dan boleh berdiri atas kaki sendiri. Tapi aku sedar sekuat mana pun cuba kita bertahan, airmata tetap akan mengalir.”

Aku tahu kau kuat. Aku pasti kau dah melaluinya dulu sebelum dia. Jadi kau sepatutnya faham situasi dia.

“So, salah aku ke yang tak memahami dia?”

Bukan macam tu. Aku cuma nak kau fikir betul-betul dulu sebelum membuat keputusan atau tindakan.

“Aku tahu apa yang aku buat.”

Kau degil. Jangan seksa diri kau Mira. Dia takkan pernah pandang kau walaupun kau hanya suka dia sorang.

“Aku tahu. Biar begini.”

Sampai bila?

“Sampai tertutup mata aku”
…………………………………………..
Sesungguhnya, tak tertahan aku untuk menanggung segala penderitaan disebabkan kau. Aku hanya mampu memendam segala yang aku rasa. Aku ingin melepaskan semuanya. Aku mahu kau tahu, apa yang aku rasa di dalam hati ini bukan lah kehendakku sendiri. Perasaan itu wujud kerana kau. Kerana semuanya bukan di dalam kawalan aku. Di saat ini aku benar-benar merinduimu. Seandainya ini yang terakhir, aku mahu melihatmu sekali. Biar aku simpan saat itu, sampai suatu saat, aku pasti melupakanmu.

Aku nampak airmata mengalir dalam mata mu...Akhirnya aku faham, kadangkala penghidupan manusia bersusah & menangis, bukan la sesuatu yg buruk.

Thursday, March 4, 2010

I G N O R E [M E]

Ignore me
I sit right in front of you...
But you never look me in the eye...
You wave to everyone in the halls...
But it's me you pass by...
Im the kid...
Who never talks...
Im the one...
Who everyone mocks...
You speak to everyone but me...
It's like I'm almost not there...
You listen when I talk...
But you don't really care...
You don't know anything about me at all...
So you have to make up anything you can...
You like to "think" you know the true me...
And you try to look like the stronger man...
But to you Im a mystery...
thats what really bothers you...
Thats why Im always alone...
So what did I do?
I'm not trying to be ignored...
I just don't have much to say...
It seams to be harmless...
So why is there such a huge price to pay?
Why is it that I get glared at?
But only when you see me...
Otherwise Im ignored...
Is that the way its always going to be?
Why is it that when you hear my name...
You have to think...
Think about who I am?
And It takes a while before the words start to sink...
The few times I talk...
the few times I speak up and make a choice...
It almost shocks you...
To hear my voice...
Am I that invisible?
I am always right there...
Why is it so hard...
to notice me, to care?
Actually, I do a lot for you...
Help you with your down...
I even take the time to make you smile again...
Act like your clown...
But when its over...
Its all the same...
Me silent, and you ignoring me...
Back to our original game...
I dont get why Im the one in the dark...
The one left out in the end...
Maybe all I want...
Is you to be my friend...
I guess that wont happen...
I guess I was always meant to sit at the back...
I guess I was always meant to be invisible...
I guess thats my only track...
I understand that Im different...
But that doesnt mean I deserve this...
Im nothing but ignored...
Never looked at, and always missed...
I ask myself if you'll ever remember me...
Or will I always not be there...
Will you ever have memories of me?
Or am I just not worth enough to care...
If thats the way it going to be...
Then I guess Ill just give in...
If you cant like me for who I am...
Why stand up again?
But remember that I will always sit right in front of you...
I will never go away...
I will always try to make you smile...
Each and every day...
You will probably forget me...
I guess thats the way it was meant to be...
But I will always be there for you, I will always be a part of your life...
And you will always and forever
Ignore me.

Wednesday, March 3, 2010

P E L I K

Lumrah manusia...
Bila dalam keadaan susah dia mencari kita...
Kita la yg selalu ada di sisi dia...
Pape pun mesti dia akan cari kita...
Time tu la nak tunjuk dia care kat kita la...
Selalu teringat kita la...
Happy ngan kita la...
Pokok pangkalnya kita la kawan paling best...
Tapi bila dah rasa senang hati...
Bila da rasa bosan...
Dia tak perlukan kita lagi dah...
Mulut tu mmg dilahirkan tahu utk b'bicara shj...
Tapi tidak pada tindakan...
Sedikit pun tak pernah hargai kita...
Paling kecewa bila dia buat kita ni
Seperti tak pernah wujud pun sebelum ni...
Sangat-sangat pelik...
Cepat benar kacang lupakan kulit...
Siapa kita di hati dia???
Hanya Tuhan yg tahu...
Sangat-sangat kecewa
Sehingga laluan kita t'ganggu sedikit...
Peliknya, dia tak rasa bersalah langsung...
Sesungguhnya...
Elak camne pun...
Kita tahu apa yg pernah berlaku sebelum ni...
Dont deny it!~


Tuesday, March 2, 2010

N E W C H A P T E R

EVERY NEW BEGINNING COMES FROM SOME OTHER BEGINNING'S END

It's time to start over
A new chapter in my book of life
Time to erase my past
My mistakes
And hope to change
A new beginning
...


Yesterdays are gone
Memories distant past
Time to move on
Those moments have passed


A path to the future
Journey still unknown
Stumbling in search of clarity
Of seeds yet unsown


New beginnings
Full of prospect and dreams
With change comes great hope
And nothing's as clear as it seems

A new start beckons
Its calling your name
To ignore new beginnings
Would be such a shame

Opportunities missed
Loss of starting anew
Embrace new beginnings
As life's moments are few